Terug naar de vorige pagina

Vind jouw gulden middenweg

De gulden middenweg, vaak willen we hier op uit komen in het leven. Een beetje van dit en een beetje van dat. De waarheid ligt in het midden. In ons lichaam is dat ook zo. het lichaam is altijd op zoek naar balans. Het evenwicht tussen inspanning en ontspanning. Onze wervelkolom en hoofd zoeken het midden tussen voor en achter, boven en onder en links en rechts.  In het in het midden van ons hoofd liggen toevallig dan ook nog alle regelcentra die hiermee verbonden zijn.

Door opzoek te gaan naar het letterlijke midden in je lichaam kom je tot rust en geef je je lichaam de boodschap dat het goed is en er even geen stress is. Je lichaam en brein zijn dan aangekomen op de parkeerplaats waar je bij kunt tanken.

Deze avond gaan we op zoek naar het midden in allerlei houdingen en bewegingen. We gaan leren voelen waar dat midden is. En we gaan leren hoe je weer naar dat midden terug kunt als je even uit het lood geslagen bent.

Dus ben je even uit het lood geslagen of ben je de middenweg kwijt kom dan naar deze avond. Op zoek naar de gulden middenweg.

Wat zijn pauzemomenten

Herken je veel of bijna alles van wat je hieronder leest? Kom dan naar het Pauzemoment. Dat doorbreekt de (vicieuze) cirkel en geeft je handvatten en inspiratie om vaker pauzes te nemen en het gas los te laten.

  • Ben je gespannen?
  • Voel je je gestrest?
  • Kun je de rust niet vinden?
  • Moet je als maar doorgaan van jezelf?
  • Heb je een druk leven met weinig pauzes?
  • Je voet blijft op het gaspedaal duwen en je alle parkeerplaatsen voorbij?
  • Je wilt wel een pauze inlassen maar je komt er maar niet toe?

Via rustige en aandachtige bewegingen en je ademhaling, breng je lichaam en brein tot rust. Met als doel om aan het einde van de avond weer bij jezelf te kunnen komen. Pauze en ontspanning zorgen ervoor dat ons lichaam en brein kunnen herstellen van onze acties.

Tijdens deze avond krijg je begeleiding, tips en inspiratie om te ontspannen en tot rust te komen. Kennis en ervaring vooraf zijn niet nodig.

Ontspanning kun je trainen. Het zorgt ervoor dat je beter aanvoelt wanneer je het gas moet loslaten en een pauze moet nemen. Daardoor stop je op tijd, zodat jouw lichaam en brein in staat zijn om in relatief korte tijd te herstellen.

Vul onderstaand mailformulier in om je aan te melden