Terug naar de vorige pagina

Hoe blijf je in jouw balans met het balanskussen?

Hoe zorg je voor jouw balans met een balanskussen?
Zaterdag 18 november van 9.30-11.00 verzorg ik in samenwerking met Bewegen naar bewustzijn  van Marja van Die een workshop over het zogenaamde balanskussen. Wat kun je er allemaal mee doen en hoe kun je het inzetten om jezelf in beweging te zetten en in balans te houden?

Wat is een balanskussen?
Het is een met lucht gevuld rond kussen. Door er op te zitten geeft het je lichaam de uitdaging om je balans te zoeken. Dat zorgt ervoor dat je je spieren uitlokt om hun balans te zoeken. Het is vergelijkbaar met zitten op een bal. Een goede balans zorgt ervoor dat we letterlijk ons lichaam in evenwicht brengen en een betere houding ontwikkelen. Dat zorgt er ook voor dat we emotioneel en mentaal beter in evenwicht zijn. De balans vinden in ons zelf is soms erg lastig, ook omdat we soms al jaren uit balans zijn en niet meer goed weten hoe we de balans moeten vinden.

Tijdens de les gaan we het kussen uit proberen. We gaan oefeningen doen zittend op een stoel en de grond maar ook liggend en staande. Je ervaart en leert hoe je het kussen kunt inzetten om je eigen balans te vinden. Je gaat naar huis met een serie oefeningen waar je zelf mee aan de slag kunt. Daarnaast geeft ik persoonlijke tips die bij jouw eigen lichaam horen en legt ze uit hoe we het kussen in kunnen zetten bij het zitten.

De balkussens zijn deze ochtend beschikbaar om uit te proberen en kunnen daarna eventueel aangeschaft worden indien gewenst. Heb je er zelf al een , neem deze dan mee.

Wil je leren hoe je jezelf in balans brengt kom dan ervaren hoe dit kussen je daarbij kan helpen.

Locatie workshop: Yoga Studio “La Vie-Terra”te Ridderkerk

Kosten: € 17.50

Vul onderstaand mailformulier in om je aan te melden