Terug naar de vorige pagina

Waarom is bewegen gezond?

Wanneer je op een voor jou goede manier in beweging blijft, hou je kracht, conditie, ademhaling en souplesse op peil. Lichaam en brein functioneren als één vanzelfsprekend geheel in het dagelijkse leven. Dat is mijn antwoord op de vraag Waarom is bewegen gezond?

Goed bewegen is echter lang niet altijd makkelijk. Je gaat anders bewegen als je last hebt van pijn of ongemak. Je beweegt niet of minder, waardoor je je minder fit gaat voelen. Als zo’n situatie aanhoudt, kom je in een vicieuze cirkel terecht.

Uiteindelijk kan dat erin resulteren dat je de dagelijkse activiteiten niet meer kunt uitvoeren. Hoe kun je dat voorkomen of oplossen? Door op de voor jou beste manier te gaan bewegen.

Wil jij gezonder bewegen? Of heb je problemen met bewegen?

Ik leer je via bewust oefenen hoe jouw lichaam werkt en hoe je het kunt sturen. ‘Bewust’ wil zeggen dat je aandachtig jouw lichaam voelt. Daardoor leer je wat je moet doen en hoe.

Je leert hoe je je eigen voertuig bedient, stuurt en onderhoudt. Als je dit traint, zul je ervaren dat het steeds beter gaat. Je kunt een vicieuze cirkel doorbreken of voorkomen.

Mijn bewegingsmotto: Er zijn altijd mogelijkheden om te bewegen

Hoe erg de pijn ook is of hoe groot de bewegingsbeperkingen zijn. De kunst is om op het juiste niveau in te springen. Dat wil zeggen op het niveau waar de bewegingsmogelijkheden zijn. Van daaruit kun je stap voor stap verder bouwen.

Ons lichaam is gemaakt om te bewegen. Aan ons de taak om dat op een gezonde manier te doen, passend bij onze omstandigheden en levensfase. Op die manier kunnen we iedere dag gezond en comfortabel actief blijven.

Meer informatie en/of contact opnemen

Wil je meer weten over hoe jij gezonder kunt bewegen? Neem gerust contact op. Meer informatie over de andere therapieën van De Beweegwinkel vind je op de pagina’s Cranio-sacraal therapie en Reflexintegratie.