Terug naar de vorige pagina

Het ontstaan van De Beweegwinkel

Via oefentherapie Cesar heb ik van bewegen mijn vak gemaakt. Al snel ontdekte ik dat er veel verschillende manieren van bewegen zijn, tussen de uitersten van spanning en ontspanning in.

Verdieping in het ontspannen, gaf mijn vak een nieuwe impuls

Door mijn creativiteit en het werken met kinderen, ontdekte ik dat je kunt spelen met bewegen en hoeveel plezier dat geeft. Door mij te verdiepen in het motorische leerproces en de ontwikkeling van kinderen, leerde ik dat het zenuwstelsel een grote rol speelt in het leren bewegen.

Er bleken legio mogelijkheden te zijn om gezonder te bewegen, als je maar aansluit op iemands leer- en ontwikkelingsniveau.

Mijn interesse in de natuur zorgde voor inzicht in levensprocessen

Via ziekte in de familie kwam ik in aanraking met natuurgeneeswijzen en de holistische visie op de mens en diens gezondheid. Zo werden mijn interesses in de natuur en voor gezondheid samengebracht.

In de opleiding tot Cranio-sacraal therapeut kreeg dit verder vorm. Daar ontdekte ik dat er naast fysieke ook innerlijke beweging bestaat.

De Beweegwinkel – fysieke en innerlijke beweging in balans brengen

Door het praktijkwerk en mijn eigen ontwikkelingsproces als mens en therapeut, merkte ik dat wanneer de fysieke en innerlijke beweging in balans zijn, we lekker door het leven gaan. De Beweegwinkel is de samensmelting van deze vakgebieden.

Vervolgens kwam ik in aanraking met reflexintegratie (MNRI®). Opnieuw ging er een wereld open, die van de besturing van ons lichaam. Besturing van zowel het fysieke lichaam, als het mentale en emotionele.

Dit was precies de integrale aanpak waarnaar ik op zoek was

Via de primaire en levenslange reflexen, ben ik gaan begrijpen hoe het bewegen, leren en handelen in ons leven aangestuurd worden. Veel vragen over waarom mensen op een bepaalde manier bewegen en leren, werden beantwoord.

Reflexintegratie, Cranio-sacraal therapie en bewegen vormen nu een ijzersterke en effectieve combinatie. Daarmee leer ik mensen hun eigen voertuig (lichaam en brein) te besturen – fysiek, mentaal en emotioneel. Dit betekent dat fysieke klachten, leerproblemen en emotionele problemen duurzaam aangepakt en opgelost kunnen worden.

Wil jij leren leven in beweging en jouw mogelijkheden ervaren?

Neem gerust contact op. Wil je op de hoogte blijven en tips en adviezen per mail ontvangen? Lees dan m’n blogs en schrijf je in voor de nieuwsbrief (rechts onderin).