Terug naar de vorige pagina

Wat ik doe

Met jouw lichaam op een comfortabele en gezonde manier door het leven bewegen. Dat is waar ik jou mee help. Op deze pagina kun je lezen over het waarom, hoe en wat van mijn aanpak.

Verband tussen stress en lichamelijke klachten

Ik zie het lichaam als één geheel. Wat mij betreft is er een overduidelijk verband tussen stress en lichamelijke klachten. Al naar gelang hoe soepel lichaam en brein samenwerken, gaat het fysiek, emotioneel en mentaal goed, matig of slecht.

Want al deze aspecten beïnvloeden elkaar en vormen een integraal geheel. Door slechts één aspect te behandelen, negeer je de mens in haar totaliteit en alle kracht en mogelijkheden die in dat geheel besloten liggen.

Het lichaam is als een voertuig

Voor mij is jouw lichaam je voertuig waarmee je door het leven rijdt. Net als in het verkeer gaat dat vaak goed. Af en toe kom je moeilijke, lastige en drukke verkeerssituaties tegen. Soms zelfs ongelukken.

Dat kan slijtage, schade en uitputting veroorzaken. Maar het kan ook zijn dat jouw voertuig moeilijk bestuurbaar, oud of beschadigd is.

Ik help je om jouw eigen voertuig (je lichaam en brein), goed te besturen, onderhouden en herstellen. Daardoor kom jij comfortabel, veilig, betrouwbaar en gezond op je bestemming aan.

Dat doe ik met deze therapieën – gezamenlijk een ijzersterke en effectieve combinatie:

Wat betekent dit concreet en in de praktijk?

Tijdens een uitgebreid intakegesprek hebben we het over je gezondheid en problemen. We gaan op zoek naar de onderliggende oorzaken op fysiek, emotioneel en mentaal gebied. Vervolgens kan ik met je werken aan:

  • ontspanning, zodat lichaam en brein kunnen herstellen
  • betere werking van je zenuwstelsel door het integreren van reflexen, waardoor je beter beweegt, leert en effectiever omgaat met stress
  • aansturen van fysieke beweging en lichaamshouding, zodat jouw lichaam op een gezond manier wordt belast
  • leren luisteren naar en begrijpen van lichaam- en breinsignalen, zodat je beter weet wat je nodig hebt om goed te functioneren
  • invloeden van emoties en denkpatronen op je functioneren en hoe je dit kunt veranderen

Je leert hoe je lichaam en brein in elkaar zitten en hoe het geheel werkt

Je gaat (in)zien wat je nodig hebt om belasting en belastbaarheid in evenwicht te brengen. Wanneer je daar inzicht in hebt, kun je beter sturen in de gewenste richting.

Klachten worden opgelost of je kunt er beter mee omgaan. Bewegen gaat soepeler en met minder inspanning. Leren is makkelijker. Je kunt ontspannen op de momenten dat het nodig is.

Omdat ik werk met het zenuwstelsel, wat invloed heeft op alle andere systemen, zijn veel klachten beïnvloedbaar. Op de pagina klachten kun je zien welke problemen ik regelmatig behandel.

Meer informatie en/of contact opnemen

  • bel of mail als je meer wilt weten over het verband tussen stress en lichamelijke klachten of om te bespreken welke mogelijkheden het beste bij jou passen
  • maak een afspraak als je graag individueel begeleid wilt worden

Je kunt ook bij mij terecht voor meer informatie over, en/of het kopen van etherische olie.