Terug naar de vorige pagina

Pauzemoment: Breng je stress in beweging

Pauzemoment – donderdag 10 maart van 20:00 tot 21:30 uur

Stress is vervelend. Je krijgt er last van en het doet meer kwaad dan goed. Is dat eigenlijk wel zo? Of heeft stress ook nog een goede kant?

Ja, stress heeft ook goede kanten. Het brengt je in beweging. Zonder stress kunnen wij niet leven. Maar hoe ga je ermee om? Wat zijn de positieve en negatieve eigenschappen?

Deze avond gaan we onderzoeken en oefenen hoe dit werkt. En we zorgen ervoor dat door de beweging in de stress, we weer in rustig vaarwater terechtkomen voor een pauze.

Wat zijn pauzemomenten?

Herken je veel of bijna alles van wat je hieronder leest? Kom dan naar het Pauzemoment. Dat doorbreekt de (vicieuze) cirkel en geeft je handvatten en inspiratie om vaker pauzes te nemen en het gas los te laten.

  • Ben je gespannen?
  • Voel je je gestrest?
  • Kun je de rust niet vinden?
  • Moet je als maar doorgaan van jezelf?
  • Heb je een druk leven met weinig pauzes?
  • Je voet blijft op het gaspedaal duwen en je rijt alle parkeerplaatsen voorbij?
  • Je wilt wel een pauze inlassen maar je komt er maar niet toe?

Via rustige en aandachtige bewegingen en je ademhaling, breng je lichaam en brein tot rust. Met als doel om aan het einde van de avond weer bij jezelf te kunnen komen. Pauze en ontspanning zorgen ervoor dat ons lichaam en brein kunnen herstellen van onze acties.

Tijdens deze avond krijg je begeleiding, tips en inspiratie om te ontspannen en tot rust te komen. Kennis en ervaring vooraf zijn niet nodig.

Ontspanning kun je trainen. Het zorgt ervoor dat je beter aanvoelt wanneer je het gas moet loslaten en een pauze moet nemen. Daardoor stop je op tijd, zodat jouw lichaam en brein in staat zijn om in relatief korte tijd te herstellen.

Vul onderstaand mailformulier in om je aan te melden