Terug naar de vorige pagina

Pauzemoment: Kom uit de kramp

Pauzemoment – donderdag 7 april van 20:00 tot 21:30 uur

Kramp is vervelend en pijnlijk. Je lichaam roept je letterlijk een halt toe. Je kunt geen stap meer verzetten of je nek niet meer draaien.

Dit is vaak het gevolg van langdurige of eenzijdige belasting. Het is een lampje op je dashboard wat zegt: ’tijd voor letterlijke ontspanning’. Het moet nu even de andere kant op.

Deze avond leg ik uit hoe kramp ontstaat en wat je nodig hebt om het te voorkomen. Daarnaast krijg je tips en trucs voor wat te doen als je kramp hebt.

Wat zijn pauzemomenten?

Herken je veel of bijna alles van wat je hieronder leest? Kom dan naar het Pauzemoment. Dat doorbreekt de (vicieuze) cirkel en geeft je handvatten en inspiratie om vaker pauzes te nemen en het gas los te laten.

  • Ben je gespannen?
  • Voel je je gestrest?
  • Kun je de rust niet vinden?
  • Moet je als maar doorgaan van jezelf?
  • Heb je een druk leven met weinig pauzes?
  • Je voet blijft op het gaspedaal duwen en je alle parkeerplaatsen voorbij?
  • Je wilt wel een pauze inlassen maar je komt er maar niet toe?

Via rustige en aandachtige bewegingen en je ademhaling, breng je lichaam en brein tot rust. Met als doel om aan het einde van de avond weer bij jezelf te kunnen komen. Pauze en ontspanning zorgen ervoor dat ons lichaam en brein kunnen herstellen van onze acties.

Tijdens deze avond krijg je begeleiding, tips en inspiratie om te ontspannen en tot rust te komen. Kennis en ervaring vooraf zijn niet nodig.

Ontspanning kun je trainen. Het zorgt ervoor dat je beter aanvoelt wanneer je het gas moet loslaten en een pauze moet nemen. Daardoor stop je op tijd, zodat jouw lichaam en brein in staat zijn om in relatief korte tijd te herstellen.

Vul onderstaand mailformulier in om je aan te melden