Terug naar de vorige pagina

Pauzemoment om te lanterfanten

Neem jij pauze? Dat je echt niks doet, je gewoon voor je uit zit te staren en geen nuttige dingen doet. Dus geen telefoon, boodschappenlijstjes, schoonmaakactiviteiten, bewegen, lezen enz. Dat je niks doet en gewoon aan het lummelen of lanterfanten bent.

Nou, eh, dat komt weinig voor of dat doe ik nooit. Ik ben altijd lekker effectief bezig.

Dus niks doen is niet effectief? Dat denken veel mensen. Maar een regelmatig pauze met niks doen zorgt ervoor dat je zenuwstelsel zich kan resetten. Je kunt dan herstellen. Herstel zorgt ervoor dat je daarna je werkzaamheden beter en effectiever kunt uitvoeren.

In dit pauzemoment gaan we lummelen, lanterfanten, niks doen om ervoor zorgen dat we ons zenuwstelsel en brein kunnen resetten. Dit gaan we doen met beweging en zonder beweging. Je gaat leren hoe je tot lanterfanten kunt komen en wat het doet.

Je krijgt lanterfanttips mee voor thuis.

Wat zijn pauzemomenten?

Herken je veel of bijna alles van wat je hieronder leest? Kom dan naar het Pauzemoment. Dat doorbreekt de (vicieuze) cirkel en geeft je handvatten en inspiratie om vaker pauzes te nemen en het gas los te laten.

  • Ben je gespannen?
  • Voel je je gestrest?
  • Kun je de rust niet vinden?
  • Moet je als maar doorgaan van jezelf?
  • Heb je een druk leven met weinig pauzes?
  • Je voet blijft op het gaspedaal duwen en je alle parkeerplaatsen voorbij?
  • Je wilt wel een pauze inlassen maar je komt er maar niet toe?

Via rustige en aandachtige bewegingen en je ademhaling, breng je lichaam en brein tot rust. Met als doel om aan het einde van de avond weer bij jezelf te kunnen komen. Pauze en ontspanning zorgen ervoor dat ons lichaam en brein kunnen herstellen van onze acties.

Tijdens deze avond krijg je begeleiding, tips en inspiratie om te ontspannen en tot rust te komen. Kennis en ervaring vooraf zijn niet nodig.

Ontspanning kun je trainen. Het zorgt ervoor dat je beter aanvoelt wanneer je het gas moet loslaten en een pauze moet nemen. Daardoor stop je op tijd, zodat jouw lichaam en brein in staat zijn om in relatief korte tijd te herstellen.

Vul onderstaand mailformulier in om je aan te melden