Terug naar de vorige pagina

Reflexintegratie wat kun je ermee?

Reflexintegratie volgens Mevrouw Masgutova( MNRI) is een bijzondere manier van werken met het zenuwstelsel via bewegen. Maar hoe werkt dit en wat kun je ermee? Dat ga ik deze lezing uitleggen.

Als kind komen we ter wereld met een aantal reflexen die ervoor zorgen dat we kunnen overleven en kunnen ontwikkelen. Dit zijn eigenlijk de basisprogramma’s van onze brein computer. Deze reflexen kunnen door allerlei oorzaken verstoord raken. Dit zorgt dat ook ons zenuwstelsel  minder goed werkt. Onze hersenen kunnen dan zaken minder goed regelen. Dit kan ervoor zorgen dat er leerproblemen ontstaan. Maar ook gedragsproblemen. Het heeft invloed op ons totale functioneren als mens.

In de lezing leg ik uit hoe dit samenhangt met de reflexen. Hoe ontstaan dan leerproblemen zoals bijvoorbeeld dyslexie, dyscalculie,  adhd, e.d. als gevolg van verstoorde reflexintegratie. Waarom zijn sommige kinderen hypersensitief? Wat zorgt ervoor dat je je niet kan concentreren? Wat maakt dat sommige kinderen en volwassenen zich niet sociaal kunnen gedragen?

En hoe kunnen we deze reflexmatige programma’s in de hersenen dan opnieuw programmeren? Hoe werkt dit en wat geeft dit voor resultaten?

Nieuwsgierig naar de werking en programmering van ons zenuwstelsel kom dan luisteren en ervaren wat reflexintegratie in je lichaam doet.

Vul onderstaand mailformulier in om je aan te melden