Terug naar de vorige pagina

Schakelen tussen actie en rust

Pauzemoment – donderdag 29 september  van 20:00 tot 21:30 uur.

Even schakelen na de vakantie. Zit je weer lekker in je ritme? Of verlang je alweer naar vakantie? Hoe zorgen we nu dat we na onze vakantie niet direct weer aan vakantie toe zijn?

Het antwoord is: door regelmatig te schakelen naar onze rustmodus. Regelmatig hebben we pauze nodig om te lanterfanten, te doen waar we zin in hebben, alle indrukken te verwerken even op een lager tempo. Zodat onze systemen kunnen bijtanken, opschonen, ordenen en opladen. Wil je leren hoe dit schakelen moet dan ben je van harte welkom.

Wat zijn pauzemomenten?

Herken je veel of bijna alles van wat je hieronder leest? Kom dan naar het Pauzemoment. Dat doorbreekt de (vicieuze) cirkel en geeft je handvatten en inspiratie om vaker pauzes te nemen en het gas los te laten.

  • Ben je gespannen?
  • Voel je je gestrest?
  • Kun je de rust niet vinden?
  • Moet je als maar doorgaan van jezelf?
  • Heb je een druk leven met weinig pauzes?
  • Je voet blijft op het gaspedaal duwen en je alle parkeerplaatsen voorbij?
  • Je wilt wel een pauze inlassen maar je komt er maar niet toe?

Via rustige en aandachtige bewegingen en je ademhaling, breng je lichaam en brein tot rust. Met als doel om aan het einde van de avond weer bij jezelf te kunnen komen. Pauze en ontspanning zorgen ervoor dat ons lichaam en brein kunnen herstellen van onze acties.

Tijdens deze avond krijg je begeleiding, tips en inspiratie om te ontspannen en tot rust te komen. Kennis en ervaring vooraf zijn niet nodig.

Ontspanning kun je trainen. Het zorgt ervoor dat je beter aanvoelt wanneer je het gas moet loslaten en een pauze moet nemen. Daardoor stop je op tijd, zodat jouw lichaam en brein in staat zijn om in relatief korte tijd te herstellen.

Geen velden gevonden.