Terug naar de vorige pagina

Stress, hoe laat je dat los?

Stress, we kennen het allemaal. Dat is spanning in je lichaam en brein. Een mechanisme in je lichaam wat zorgt dat je dingen kunt doen in het leven. Maar als die spanning te veel wordt willen we dat weer kwijt. Zodat we weer kunnen ontspannen en bijtanken. Maar hoe raak je die spanning dan weer kwijt?

In dit pauzemoment gaan we bewegingen maken die ervoor zorgen dat we de stress uit ons lichaam en brein kunnen ontladen. Wanneer de stress is ontladen kan het lichaam tot rust komen en weer bijtanken in de herstelfase. We eindigen de avond in de herstelfase om weer helemaal tot rust te komen.

Wat zijn pauzemomenten?

Herken je veel of bijna alles van wat je hieronder leest? Kom dan naar het Pauzemoment. Dat doorbreekt de (vicieuze) cirkel en geeft je handvatten en inspiratie om vaker pauzes te nemen en het gas los te laten.

  • Ben je gespannen?
  • Voel je je gestrest?
  • Kun je de rust niet vinden?
  • Moet je als maar doorgaan van jezelf?
  • Heb je een druk leven met weinig pauzes?
  • Je voet blijft op het gaspedaal duwen en je alle parkeerplaatsen voorbij?
  • Je wilt wel een pauze inlassen maar je komt er maar niet toe?

Via rustige en aandachtige bewegingen en je ademhaling, breng je lichaam en brein tot rust. Met als doel om aan het einde van de avond weer bij jezelf te kunnen komen. Pauze en ontspanning zorgen ervoor dat ons lichaam en brein kunnen herstellen van onze acties.

Tijdens deze avond krijg je begeleiding, tips en inspiratie om te ontspannen en tot rust te komen. Kennis en ervaring vooraf zijn niet nodig.

Ontspanning kun je trainen. Het zorgt ervoor dat je beter aanvoelt wanneer je het gas moet loslaten en een pauze moet nemen. Daardoor stop je op tijd, zodat jouw lichaam en brein in staat zijn om in relatief korte tijd te herstellen.

Vul onderstaand mailformulier in om je aan te melden