Terug naar de vorige pagina

Winterslaap ook voor jou?

Het is bijna winter. De tijd dat de natuur zich terug trekt naar binnen, in winterslaap. In de tijd dat de natuur diep in de aarde, wortels en stam zit zie je aan de buitenkant even weinig. Deze terugtrekbeweging van de natuur zorgt voor ontwikkeling in de plant. Bij ons mensen kan dat ook. Wij kunnen ons ook terugtrekken naar binnen. We komen dan bij ons zelf en geven ons lichaam en brein de kans om te herstellen. Daarnaast geven we onszelf de kans om alles wat we mee hebben gemaakt te verwerken. Onze zintuigen krijgen dan even rust en de processen aan de binnenkant even de aandacht en ruimte.

Als mens kunnen we ook een winterslaapbeweging maken. De wintertijd met de donkere dagen is bij uitstek het jaargetijde om dit toe te passen. zodat we straks in het voorjaar weer vol frisse energie naar buiten kunnen.

Deze avond gaan we lekker in onze cocon kruipen. Via adem en beweging gaan we de terugtrekkende beweging naar binnen leren maken. Je leert voelen wat dit doet voor je  en hoe je dit in het dagelijks leven kunt toepassen.

Heb je behoefte aan een winterslaap of je terugtrekken kom en doe mee met de winterslaap.

Wat zijn pauzemomenten?

Herken je veel of bijna alles van wat je hieronder leest? Kom dan naar het Pauzemoment. Dat doorbreekt de (vicieuze) cirkel en geeft je handvatten en inspiratie om vaker pauzes te nemen en het gas los te laten.

  • Ben je gespannen?
  • Voel je je gestrest?
  • Kun je de rust niet vinden?
  • Moet je als maar doorgaan van jezelf?
  • Heb je een druk leven met weinig pauzes?
  • Je voet blijft op het gaspedaal duwen en je alle parkeerplaatsen voorbij?
  • Je wilt wel een pauze inlassen maar je komt er maar niet toe?

Via rustige en aandachtige bewegingen en je ademhaling, breng je lichaam en brein tot rust. Met als doel om aan het einde van de avond weer bij jezelf te kunnen komen. Pauze en ontspanning zorgen ervoor dat ons lichaam en brein kunnen herstellen van onze acties.

Tijdens deze avond krijg je begeleiding, tips en inspiratie om te ontspannen en tot rust te komen. Kennis en ervaring vooraf zijn niet nodig.

Ontspanning kun je trainen. Het zorgt ervoor dat je beter aanvoelt wanneer je het gas moet loslaten en een pauze moet nemen. Daardoor stop je op tijd, zodat jouw lichaam en brein in staat zijn om in relatief korte tijd te herstellen.

Vul onderstaand mailformulier in om je aan te melden