Terug naar de vorige pagina

3 goede redenen waarom onderhoud van je voertuig belangrijk is

20140811_155320 (2)

Jouw lichaam is het voertuig dat jou van A naar B brengt in het leven. Jouw ‘auto’ zorgt ervoor dat jij overal naartoe kunt rijden. Naar de bestemmingen van jouw keuze. Daadwerkelijk aankomen op die bestemmingen, vinden we eigenlijk vanzelfsprekend. We staan er niet bij stil. Totdat we iets gaan mankeren…

Dat voertuig, het lichaam, wordt bestuurd door ons zenuwstelsel

Er zit een motor in: het hart. Die hartmotor wordt geholpen door belangrijke en onmisbare hulpmotoren. Dat zijn de organen, zoals je lever, nieren, alvleesklier en maag. De vergelijking verder doortrekkend: Het skelet en de spieren vormen het onderstel, met de bijbehorende wielen.

Dit geheel draagt ons en zorgt ervoor dat we ons kunnen voortbewegen. We kunnen gezond en wel rondrijden en aankomen op de door ons gewenste bestemmingen, als alle systemen op elkaar afgestemd zijn en goed samenwerken.

Zowel auto’s als lichamen zijn er in vele soorten en maten

Er zijn veel soorten automerken, in allerlei soorten en maten. Grote, kleine, simpele, luxe, oude, jonge, nieuw, gebruikte, lichte, zware enzovoorts. Ieder merk en type en iedere vorm heeft zo zijn voor- en nadelen en wij rijden in het voertuig dat bij ons past.

Dat is met ons eigen voertuig (lichaam en brein) niet anders. Alleen hebben we dit voertuig meegekregen voor een heel leven. We moeten er gemiddeld zo’n 85 jaar mee doen. We kunnen het dus niet inruilen en moeten ermee dealen als het om wat voor reden dan ook hapert.

Het is dus belangrijk dat we er goed in leren rijden en het zorgvuldig onderhouden. Doen we dat niet, dan zullen er onvermijdelijk mankementen optreden. Met uiteindelijk een pechgeval of ongeluk tot gevolg. Jouw voertuig kan dan even niet meer zo goed rijden.

3 goede redenen waarom onderhoud van je voertuig belangrijk is:

  1. een veilig voertuig op de levensweg voorkomt ongelukken en schade, zowel voor jezelf als anderen
  2. een betrouwbaar voertuig zorgt ervoor dat je ontspannen reist en relaxed bij je reisdoel aankomt
  3. een lange voertuig levensduur zorgt ervoor dat je langer kunt genieten van het rijcomfort en de mogelijkheden van jouw voertuig

Wil je weten hoe je jouw voertuig het beste kunt onderhouden? Elke maand geef ik tips en inspiratie in de nieuwsbrief (rechts onderin kun je je daarvoor inschrijven).

In de volgende blog (Moe en stijf?) geef ik gratis tips over hoe je ervoor zorgt dat je niet alleen aan onderhoud begint, maar het ook met de benodigde regelmaat blijft doen.

1 Reactie

Plaats een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Velden met een * zijn verplicht.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.